سنتر حياتك احلى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

سنتر حياتك احلى

منتدى نسائى يهتم بصحتك الجسمانيه والنفسيه والدينيه وبعائلتك واطفالك يسعدنا انضمامك الينا
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
حبيباتى اعضاء المنتدى الكرام اتمنى ان يعجبكم اللستايل الجديد للمنتدى
يسعدنا انضمامك الينا عضوه وتمتعى بمحادثة اصحابك على صندوق الشات وممكن ان تصبحى مشرفه على المنتدى اللى تحبيه
سبحان الله     الحمد لله     لا اله الا الله     الله اكبر     استغفر الله العظيم     سبحان الله وبحمده
مواضيع مماثلة

     

     البفتيك ملف مجمع منقول

    اذهب الى الأسفل 
    2 مشترك
    كاتب الموضوعرسالة
    حياتك احلى
    مؤسست ومالكة السنتر
    مؤسست ومالكة السنتر
    حياتك احلى


    رايق
    انثى
    عدد المساهمات : 1612
    تاريخ التسجيل : 01/02/2010
    العمل/الترفيه : مدرسة الكيمياء

    البفتيك ملف مجمع منقول Empty
    مُساهمةموضوع: البفتيك ملف مجمع منقول   البفتيك ملف مجمع منقول Emptyالإثنين 08 أغسطس 2011, 5:00 am

    نصف كيلو ستيك بقرى او بفتيك كما يسمى
    1 حبه بصل كبيره
    1 حبه طماطم كبيره
    2 بيضه
    بقسماط (خبز مطحون )
    ملعقه صغيره زيت زيتون
    خل
    ملح فلفل كمون بابريكا واى توابل تحبيها
    صويا صوص او ورشستر صوص (اختيارى )
    زيت للقلى
    اول شئ نضع البفتيك ف كيس ونطرق عليه الى بمطرقة اللحم
    ثانيا نضع التتبيلة ف الخلاط ونفرمها ثم نضعها ع اللحم على اللحم ونتركها اقل شئ ثلاث ساعات او يوم كامل
    ثم نعصر اللحم جيدا ونصفيه من الماى والتوابل ونضعه على ( البيض والملح والفلفل ومعلقة زيت الزيتون}
    ونتركه عشر دقايق
    ثم بعد ذلك نضع اللحم ف البقسماط ونتركه على الاقل نصف ساعه ف الثلاجه
    ثم نقلى وبالهنا والشفا

    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    حياتك احلى
    مؤسست ومالكة السنتر
    مؤسست ومالكة السنتر
    حياتك احلى


    رايق
    انثى
    عدد المساهمات : 1612
    تاريخ التسجيل : 01/02/2010
    العمل/الترفيه : مدرسة الكيمياء

    البفتيك ملف مجمع منقول Empty
    مُساهمةموضوع: رد: البفتيك ملف مجمع منقول   البفتيك ملف مجمع منقول Emptyالإثنين 08 أغسطس 2011, 5:20 am

    الطريقه الثانية


    طريقة للمبتدئات وكمان اللي بيحبوا البفتيك بيقطم مش بيشد دي طريقتي وانا الحمد لله مشهورة بالبفتيك الحلو جدااا اللي بعمله
    بتجيبي صينية وتبشري فيها البصل وتتبليه بالملح والفلفل والليمون وتقلبيهم كويس وبعدين يا ستي تحطي عليهم البفتيك وتدعكيه كله بالخلطة بأي طريقة يعني كانك بتعجنيه وبعدين تركني البفتيك علي جنب الصينية وتبدأي تاخدي واحده واحده وتفرديها كويس في قاع الصينية وبعدين تاخدي اللي بعدها وتفرديها جنب الاولي وهكذا لحد ما يكون البفتيك طبقات متراصه فوق وجنب بعضها
    تاخدي الصينية وتحطيعا علي نار هادية لحد ما البفتيك يشرب الماء اللي فيه وعلي فكرة اول ما يتغير لونة من الاحمر ممكن تقلبيه بحرص شديد علشان الطبقات اللي في النص تاخد نفس السوا لما يستوي البفتيك سيبيه يبرد خالص وبعدين تنفضيه من البصل وتحطيه في الدقيق الابيض المتبل بالفلفل الاحمر والاسود والكركم والتوم البودرة والبصل البودرة ان وجودوااا او دقيق متبل بالملح والفلفل وخلاص
    بعد كدة تحطيه في البيض المخلوط وبعدين دقيق البقسماط وتحمريه في الزيت تحمير سريع زي تحمير الفراخ المسلوقه وده لانه اصلا مستوي
    وممكن بعد ما تحطيه في دقيق البقسماط تحفظيه في التلاجة وتطلعي منه علي التحمير وبالف هناااااااااااااااااااااااااااااااا ويا رب يعجبك
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    حياتك احلى
    مؤسست ومالكة السنتر
    مؤسست ومالكة السنتر
    حياتك احلى


    رايق
    انثى
    عدد المساهمات : 1612
    تاريخ التسجيل : 01/02/2010
    العمل/الترفيه : مدرسة الكيمياء

    البفتيك ملف مجمع منقول Empty
    مُساهمةموضوع: رد: البفتيك ملف مجمع منقول   البفتيك ملف مجمع منقول Emptyالإثنين 08 أغسطس 2011, 5:22 am



    إلى صديقة " شيف نــودة " لولو التي طلبت طريقة عمل البفتيك المقلي ، إليكِ الطريقة بالصور والشرح :



    المقادير :

    لحم بفتيك .
    نصف ملعقة صغيرة من القرفة .
    نصف ملعقة صغيرة من الكمون .
    بصل مفروم .
    2 فص ثوم للنكهة .
    بيض .
    بقسماط .
    دقيق ذرة .
    ملح .
    فلفل أسود .
    زيت نباتي للقلي .

    الطريقة :

    - يتبل اللحم بالقرفة و الكمون و الثوم والبصل و الملح و الفلفل الأسود و يترك لمدة ساعة أو أكثر في الثلاجة .




    - يخلط البقسماط مع دقيق الذرة .




    - يخفق البيض .




    - ضعي اللحم في البيض ثم يوضع في مزيج البقسماط .










    يقلى في زيت ساخن إلى أن يحمر و ينضج من الداخل .




    وإليكِ الشكل النهائي .


    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    ضى القمر
    رشيقه جديده
    رشيقه جديده
    ضى القمر


    انثى
    عدد المساهمات : 7
    تاريخ التسجيل : 03/08/2011

    البفتيك ملف مجمع منقول Empty
    مُساهمةموضوع: رد: البفتيك ملف مجمع منقول   البفتيك ملف مجمع منقول Emptyالإثنين 08 أغسطس 2011, 10:40 pm

    شكرااااااااااااااااااااااااااا تسلم ايدك www
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    حياتك احلى
    مؤسست ومالكة السنتر
    مؤسست ومالكة السنتر
    حياتك احلى


    رايق
    انثى
    عدد المساهمات : 1612
    تاريخ التسجيل : 01/02/2010
    العمل/الترفيه : مدرسة الكيمياء

    البفتيك ملف مجمع منقول Empty
    مُساهمةموضوع: رد: البفتيك ملف مجمع منقول   البفتيك ملف مجمع منقول Emptyالإثنين 08 أغسطس 2011, 10:44 pm

    يسلمولى مرورك يا ضى القمر
    هنشتنى نشوف تجربتك اى واحد هيكون اطعم

    وياريت تبعتيلى طبق ادوووووووووووووووووووووووق
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    ضى القمر
    رشيقه جديده
    رشيقه جديده
    ضى القمر


    انثى
    عدد المساهمات : 7
    تاريخ التسجيل : 03/08/2011

    البفتيك ملف مجمع منقول Empty
    مُساهمةموضوع: رد: البفتيك ملف مجمع منقول   البفتيك ملف مجمع منقول Emptyالثلاثاء 09 أغسطس 2011, 5:15 am

    طعمه فى منتها الجمال تسلم ايدك وبارك الله فيكى hjhuy
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    حياتك احلى
    مؤسست ومالكة السنتر
    مؤسست ومالكة السنتر
    حياتك احلى


    رايق
    انثى
    عدد المساهمات : 1612
    تاريخ التسجيل : 01/02/2010
    العمل/الترفيه : مدرسة الكيمياء

    البفتيك ملف مجمع منقول Empty
    مُساهمةموضوع: رد: البفتيك ملف مجمع منقول   البفتيك ملف مجمع منقول Emptyالأربعاء 10 أغسطس 2011, 9:15 pm

    بالهنا والشفا يا يا ضى القمر بس انتى مقلتيش عملتى اى طريقه
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
     
    البفتيك ملف مجمع منقول
    الرجوع الى أعلى الصفحة 
    صفحة 1 من اصل 1
     مواضيع مماثلة
    -
    » تشيز كيك بكل الاشكال والانواع منقول لعيونكم

    صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
    سنتر حياتك احلى :: اكلات اليوم المفتوح :: اكلات متنوعه-
    انتقل الى: